Autosalon van Brussel 2014 Kia

Kia
Bekijk 20 foto's
Door: BV 03-01-2014

Kia vind je op het Autosalon van Brussel in Paleis 6. Het merk met de 7 jaar garantie stelt er vanzelfsprekend z'n ganse gamma tentoon, maar we stippen hieronder even de producten aan met de grootste nieuwswaarde.

Soul

Op één zetten we de Soul, omdat die apart ogende vijfdeurs helemaal wordt omgeturnd. Maar de generatiewissel ondermijnd de herkenbaarheid van het model niet. Dat er nochtans flink werd gesleuteld bewijst de met 15mm toegenomen spoorbreedte en de 20mm gegroeide wielbasis. Details over de motoren geeft het bedrijf nog niet vrij - de verkoop start immers pas deze zomer. Maar je mag je verheugen op een daling van verbruik en CO2-uitstoot.

Optima

De Optima werd na een carrière van amper twee jaar al onder handen genomen. Dat leverde de grote vierdeurs onder meer een betere isolatie op. Het uiterlijk is dan weer herkenbaar aan andere kop- en staartlichten, LED-dagrijverlichting en andere velgen. Aan de technische eigenschappen werd niet getornd.

Cee'd GT

Kia hanteert een wat eigenaardige naamgeving voor de afgeleiden van Cee'd. Zo heet de driedeurs Pro_Cee'd. Maar het toevoegsel GT vraagt dan weer weinig verbeelding. In autotermen staat dat steevast voor een pittige variant, en dat exact wat Kia van z'n drie- en vijfdeursversies van de Cee'd levert. Sportief aangekleed interieur, dito koetswerkkit en een 1.6l turbomotor met 204pk en 265Nm onder de kap.

Geef commentaar
comments by Disqus