De Apple-auto is nog altijd dood, maar...

Vergroot foto
Door: BV 05-12-2016

Jawel hoor, Apples plannen om een eigen auto te ontwikkelen zijn nog steeds begraven. Het bedrijf komt niet terug op de strategiewijziging die eind oktober uitlekte. Herhaalde tegenslagen en een groter dan verwachte complexiteit noopten de Apple-directie tot de zeldzame beslissing om een project helemaal opnieuw te evalueren.

Wel technologie voor zelfrijdende auto

Dat de kranten nu weer vol staan van nieuws over de auto van Apple heeft alles te maken met een brief die het bedrijf stuurde aan de Amerikaanse overheid. Daarin pleit het om dezelfde rechten te krijgen als bestaande automerken voor wat het testen van producten op de openbare weg betreft. Een conventionele autobouwer heeft immers het recht zich onder bepaalde voorwaarden tussen het verkeer te begeven met producten die nog niet goedgekeurd zijn. Apple wil dat ook kunnen.

Dat betekent echter niet dat Apple terugkomt op de beslissing van bovenaan dit item. Destijds berichtten de beter geïnformeerde media immers al meteen dat de technologiegigant wél gewoon verder zal werken aan systemen voor zelfrijdende auto’s. Ook die moeten getest worden. Praktijktesten zullen voor Apple zelf van groter belang zijn, gezien het merk al aangaf gebruik te willen maken van ‘machine learning technology’. Artificiële intelligentie dus, die leert uit de praktijk, haar fouten en dus slimmer wordt naarmate ze wordt blootgesteld aan meer verkeerssituaties.

Geef commentaar
comments by Disqus