Dit zijn de 5 beste nieuwe auto’s die je (misschien) kan kopen

Vorige week gaf Consumer Report de resultaten van een grote tevredenheidsstudie vrij. Die werd gedomineerd door Tesla en Porsche, terwijl Nissan en Acura onderaan bengelden. Maar dat zijn gecumuleerde merkresultaten. Dit zijn volgens CR (vergelijk met TestAankoop) de vijf nieuwe auto’s waar de eigenaars het meest tevreden van zijn.

Tesla Model S

De Model S valt in Europa wel eens door de mand met z’n materiaalkeuze en afwerking. Maar aan de andere kant van de oceaan ligt men daar niet zo van wakker. Zo maar eventjes 92,5% van de eigenaars zou er meteen weer een kopen. Ze zijn vooral onder de indruk van de vormgeving, het comfort en de rijeigenschappen.

Porsche 911

Je moet behoorlijk wat centen neertellen om in de top van deze lijst te kunnen shoppen. Op twee staat de Porsche 911. Voor z’n comfortabele interieur en het feit indrukwekkende prestaties gekoppeld worden aan een dagelijkse bruikbaarheid. 92,1% koopt hem opnieuw.

Corvette C7 (Chevrolet)

Een Amerikaanse klassieker die al generaties lang overtuigt met een moeilijk te kloppen prestatie/prijsverhouding. En dat is ook wat het meeste doorweegt. 91,2% is er zo verslingerd aan dat er nog één de oprit zou mogen sieren. Vanaf hier wijkt de lijst ook af van de merkenlijst (zie hier).

Lincoln Continental

De Lincoln Continental haalt 91%. Niet dat wij (in Europa) daar wat aan hebben. Tenzij je er rekening mee houdt dat deze luxueuze Amerikaan onderhuids eigenlijk een vertimmerde Ford Mondeo is.

Ford F350

Ondanks hun populariteit vind je geen crossovers of SUVs in deze lijst. Een veeg teken dat die auto’s niet zo aangenaam zijn als de marketingboys willen doen geloven. Op vijf staat nog net een pickup, met een tevredenheidsindex van 90%. Het is de Ford F350, die evenmin bij ons verkrijgbaar is. Hij rijdt opvallend goed zeggen z’n klanten.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus