Aston Martin bouwt nog 28 DB5 'James Bond'-modellen

Bekijk 4 foto's
Door: BV 21-08-2018

De Aston Martin DB5 uit James Bond-prent Goldfinger is één van de meest iconische filmauto’s aller tijden. Er een exemplaar van de op de kop tikken is, in tegenstelling tot deze Bond-auto’s, onbetaalbaar. En daar komt niet meteen verandering. Maar Aston Martin gaat er toch nog een aantal bijmaken. Continuations, heet dat tegenwoordig. Bij Jaguar gaan dat soort van modellen als zoete broodjes (zie hier), dus waarom niet?

Eén groot verschil met de hierboven aangehaalde Jaguars. Je kan er niet mee op de openbare weg. Aston Martin heeft immers niet nog een hoop ongebruikte chassisnummers in een schuif liggen. Hinderen lijkt dat niet te doen. Het bedrijf maakte eerder ook zelf al 25 Aston Martin DB4 na die alleen op circuit gebruikt kunnen worden. Ze waren meteen uitverkocht.

Voor Bond-fans

Voor € 3 miljoen, krijg je van Aston Martin Works niet louter een zilverkleurige DB5 (andere kleuren zijn niet verkrijgbaar). Het merk wil ook een aantal James Bond-gadgets inbouwen. De draaiende nummerplaat is al bevestigd.

Vanaf 2020

Aston wil de eerste exemplaren leveren vanaf 2020. 25 auto’s zijn bestemd voor klanten. Aston Martin en EON Production houden zelf één exemplaar en een 28ste auto zal geveild worden voor het goede doel.

Over de technische specificaties van de ‘Continuation’ zegt Aston Martin niets. Maar de originele DB5 had in elk geval een 4-liter zes-in-lijn die 282pk en 379Nm opwekte. Goed voor een honderdsprint in minder dan 7,5 seconden en een top van 238km/u.

Geef commentaar
comments by Disqus