Wordt Horch het nieuwe Audi-luxemerk?

Vergroot foto
Door: BV 27-09-2018

Het hoge woord is nog niet gevallen, maar er zijn tekenen dat Audi denkt over een eigen luxelabel. Zoals Maybach bij Mercedes. Er circuleert zelfs al een merknaam: Horch. Dat is immers, net als de naam die Mercedes koos, de naam van een luxemerk wiens geschiedenis met Audi verweven is.

Geen Audi zonder Horch

Sterker, zonder Horch zou Audi er niet geweest zijn. De historische merknaam is namelijk een van de vier pilaren (lees: merknamen) die omstreeks vorige eeuw de bakermat vormden van het huidige Audi. Destijds als onderdeel van Auto Union, samen met DKW, Wanderer en het oorspronkelijke Audi.

De autogeschiedenis telt tweemaal de merknaam Audi, inderdaad. Sterker nog, die August Horch die het merk met z’n eigen familienaam opwekte, had ook al te zien met de oprichting van het eerste Audi, voor die naam werd gekozen als merknaam voor Auto Union.

A8 met W12?

Audi peinst erover haar nieuwe prestigemerk - tegenwoordig een dure benaming voor wat eigenlijk een uitrustingsniveau is - af te trappen met een veredelde uitvoering van de huidige generatie A8. Een geschikte aandrijflijn, de majestueuze W12, heeft Audi ook al op de planken liggen, met een V8 als alternatief voor wie niet zo nodig alle registers hoeft open te trekken. Precies… wat Mercedes doet met de meest gepolijste S-Klasses onder de noemer Maybach.

Geef commentaar
comments by Disqus