Fiat verkoopt Magneti Marelli voor € 6,2 miljard

Vergroot foto
Door: BV 25-10-2018

Fiat heeft Magneti Marelli, de Italiaanse dochteronderneming die voornamelijk gespecialiseerd is in het leveren van componenten voor verlichting en elektronica, verkocht aan Calsonic Kansei. De Japanners hebben er € 6,2 miljard voor over. Het resultaat is een groep die een jaarlijkse omzet van meer dan € 15 miljard zal kunnen voorleggen en meteen de zevende grootste onderdelenleverancier ter wereld wordt.

Magneti Marelli CK Holding

Het nieuwe bedrijf, Magneti Marelli CK Holdings, zal vanzelfsprekend op zoek gaan naar schaalvoordelen en synergieën. Het wil z’n inspanningen daarbij vooral richten op componenten voor autonoom rijden, connected cars en elektrische auto’s.

Mike Manley maakt meteen een goede beurt

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) is in z’n nopjes met de overeenkomst. De aandelen koers schoot omhoog toen bleek dat aan de verkoop een groter dan verwacht prijskaartje hing. Tegelijk vestigt de afsplitsing vertrouwen in Mike Manley. Die nam in juli de toppositie bij het bedrijf in na het onverwachte overlijden van Sergio Marchionne. Marchionne was de architect van een verkoop van Magneti Marelli, maar kon de operatie niet op poten zetten. Die lijkt nu feilloos te zijn uitgevoerd door Manley die daarmee zijn positie aan de top van het Amerikaans-Italiaanse autoconcern cementeert.

Geef commentaar
comments by Disqus