Seat introduceert elektrische step

Bekijk 3 foto's
Door: BV 09-11-2018

Quasi tegelijk met het nieuws dat Ford een bedrijf kocht dat elektrische steps verhuurt, laat Seat weten dat het z’n gamma zal uitbreiden met zo’n kleine elektrische tweewieler. eXS KickScooter, heet dat ding. Het Spaande bedrijf weet immers dat de mobiliteitsbehoeften van de almaar aanzwellende wereldbevolking veranderen en dat zulks slecht nieuws is voor wie nog met de auto wil rijden. In Europa is het aantal mensen van 30 jaar of jonger dat een auto wil kopen al met 20% gezakt. Maar misschien hebben ze wel wat aan een elektrische plank met twee wielen en een stuur.

Micromobiliteit

Het woord micromobiliteit stond gisteren ook al in het Ford-artikel. Het is de vlag die korte, flexibele verplaatsingen dekt. De eXS KickScooter lijkt er ideaal voor. Hij gaat maximaal 25km/u hard en heeft een rijbereik van 45km. Je kan overigens een extra batterij kopen, voor het geval je echt verder moet rijden.

Kan je hem stelen?

Seat belooft een soepel rijgedrag en comfort, onder mer door 8” grote wielen en soepele ophanging. Er is ook LED-verlichting, een LCD-informatiescherm, cruise-control en een antidiefstalsysteem.

Wanneer te koop en wat moet dat kosten?

In december start de verkoop in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal. De rest van Europa, België incluis, moet wachten tot 2019. In tegenstelling tot de elektrische steps van Ford, zijn deze niet te huren. Je moet ze kopen. De prijs is al gekend: € 599.

Geef commentaar
comments by Disqus