VW en Ford bouwen gezamenlijk bedrijfswagens

Vergroot foto
Door: BV 20-11-2018

Volkswagen en Ford zullen gezamenlijk een reeks lichte bedrijfsvoertuigen ontwikkelen en produceren. Dat bevestigde de Duitse groep tijdens de jaarlijkse bestuursvergadering van het bedrijf.

Complementair

Beide bedrijven zijn van mening dat ze elkaar op vlak van producten en regio’s goed aanvullen. Of anders gezegd: Ford heeft producten die hiaten in het gamma van VW kunnen opvullen en vice versa. Bovendien ligt het economische zwaartepunt van de activiteiten voor wat het bedrijfswagenprogramma van beide merken betreft in andere regio’s. Dat betekent dat de producten elkaar op de markt niet al te vaak met elkaar de strijd om de klant moeten aangaan.

Fusie? Geen sprake van!

Tegelijk maakt de aankondiging duidelijk dat er geen sprake zal zijn van een gehele of gedeeltelijke fusie van de bedrijfswagentak van beide bedrijven. Daarover werd de jongste tijd even gespeculeerd. Volkswagen laat wel in één adem weten dat het ook andere sectoren heeft geïdentificeerd waarin met Ford een samenwerking aangegaan zou kunnen worden. Er werd al gefluisterd dat de Ford Ranger en de Volkswagen Amarok, beiden pick-ups met een vergelijkbare grootte, in de toekomst dezelfde structuur zouden kunnen delen.

Meer investeren in zelfrijdende auto’s

Op dezelfde jaarlijkse vergadering liet de groep ook nog weten dat het z’n investeringstempo in autonome rijtechnologische, elektrificatie en nieuwe mobiliteitsoplossingen zal verhogen. Het budget voor de komende twee jaar wordt met bijna 40% opgetrokken.

Geef commentaar
comments by Disqus