Wat heeft Audi in petto voor 2019?

Vergroot foto
Door: BV 26-01-2019

Het is niet zo’n goed idee om een zaal vol journalisten in vertrouwen een productplanning te tonen. Er is altijd wel iemand die stiekem met z’n gsm een plaatje schiet en je geheimen online zet. Op een evement in Spanje had de locale Audi-afdeling die memo schijnbaar niet gekregen. En het is prijs. Alle nieuwe Audi’s voor dit jaar zijn hierbij bekend.

Traag op gang

Het jaar begint overigens best rustig voor het merk met de vier ringen. We zien een nieuwe Audi A6 Allroad. Het uiterlijk is onbekend, al is het vanzelfsprekend wel perfect voorspelbaar. Je mag je zoals steeds verwachten aan meer bodemvrijheid en een stoere aankleding. De beschikbare motoren worden overgenomen van de A6, al is er mogelijk een uitzondering voor de basismotoren.

De A6 Allroad beleeft z’n debuut in het tweede kwartaal. Dan zal ook de Audi TT RS facelift voorgesteld worden. Die heeft net als versies met minder paarden onder de kap recht op nieuwe lichten, andere zijschorten een nieuwe voorbumper en een herziene grille. Ofer wat wijzigt aan de 400pk sterke 2,5l vijfcilindermotor is nog niet geweten.

Drukte tijdens de tweede jaarhelft

Het derde kwartaal krijgt Audi het pas echt druk. Audi introduceert dan de nieuwe Q4, de RS7 Sportback en e-tron-versies van de Q5 en A7. Die worden vergezeld van een opgefriste Audi A4 en A7. En in het vierde kwartaal is het tenslotte tijd voor de nieuwe Audi A3, RS 6 Avant en RS Q3. Dan zal het bedrijf ook nog de Audi A8 L e-tron en de e-tron Sportback voorstellen.

Geef commentaar
comments by Disqus