Amazon gaat voor zelfrijdende technologie

Vergroot foto
Door: BV 08-02-2019

Er zijn heel wat bedrijven die investeren in zelfrijdende auto’s. Daaronder zitten technologiegiganten als Apple en Alphabet (Google). Maar terwijl die eerste z’n inspanningen terugschroeft, is er een nieuwe gigant die zich begint te moeien. Internetgigant Amazon heeft immers geïnvesteerd in Aurora. Een bedrijfje dat technologie voor autonoom rijdende voertuigen ontwikkeld.

Auroro is niet zo bekend als Waymo, maar erachter zitten een paar knappe koppen die al gepekeld en gelagerd zijn in de nog jonge wereld van de zelfrijdende auto. Onder de oprichters: Chris Urmson die ‘Chief Technology Officer’ voor autonome voertuigen was bij Alphabet en Sterling Anderson die het team leidde dat de autopilot van Tesla maakte.

Werk aan zelfrijdende Hyundai

Aurora werkt samen met Hyundai om zelfrijdende auto’s van niveau 4 (die eigenlijk nog altijd niet echt zelf rijden - de terminologie is misleidend) te ontwikkelen. Die zouden er in 2021 aan moeten komen. Niveau 4 wil zeggen dat de auto’s in ‘bepaalde omstandigheden’ zonder menselijke input kunnen functioneren. De samenwerking met de Zuid-Koreanen dateert van januari vorig jaar.

In eerste instantie werkt Aurora nagenoeg exclusief voor Hyundai, maar het is de bedoeling dat het bedrijf na verloop van tijd ook andere pistes uitwerkt.

Geef commentaar
comments by Disqus