BMW 3-Serie GT gaat op het blok

Vergroot foto
Door: BV 10-05-2019

Bij BMW wordt hard gewerkt aan een nieuw modulair onderstel. Tegelijk liet topman Harald Krüger bij de voorstelling van de jongste financiële resultaten van het bedrijf weten, dat er andermaal gezocht wordt naar meer efficiëntie en een verdere reductie van de kosten. Daarom wordt het aantal beschikbare aandrijflijnen van het merk in de overgang naar de nieuwe bodemgroep beperkt. Drastisch beperkt. De helft van alle aggregaten verdwijnt.

De helft minder motoren… en weg gaat de 3 GT

In de meeste gevallen gaat het om het afslanken van het aanbod aan motoren- en aandrijfcombinaties. Iets wat we ook bij andere merken al zien. Volkswagen liet bijvoorbeeld ook al weten dat het in de toekomst minder varianten ging aanbieden. Maar voor de BMW 3-Serie Gran Turismo valt de bijl helemaal. Volgend jaar bouwt BMW daar de laatste exemplaren van.

Een opvolger zal BMW niet voorzien. Het bedrijf is van mening dat de wat eigenaardige mix tussen een vijfdeurs en een monovolume niet echt bij het merk past. Bovendien kiezen klanten die wat meer rechtop willen zitten eenvoudigweg voor een SUV.

De elektrische crossover komt… binnenkort

Krüger bevestigt inmiddels dat een elektrische SUV - BMW gebruikt zelf de term crossover - onderweg is. Die iNext (foto) zal er in 2021 aankomen. Laat, want Jaguar, Mercedes en Audi hebben hun elektrische SUV of crossover voor dat segment inmiddels al in de catalogus staan. De iNext, gebaseerd op deze concept car, zal volgens het bedrijf 600km ver kunnen rijden en beschikken zelfrijdende functies van niveau 3. Tegelijk wordt er een proefprogramma opgestart met 500 exemplaren voor het testen van zelfrijdende functionaliteiten in lijn met niveau 4 of 5.

Geef commentaar
comments by Disqus