Lada lanceert camper van minder dan 20.000 euro

Vergroot foto
Door: BV 08-06-2019

Kamperen en kampeervakanties zitten in de lift. Met een tentje is dat nog best budgetvriendelijke, maar een camper of mobilhome is niet echt goedkoop te noemen. Voor minder dan 40.000 euro kom je eigenlijk niet aan de bak. Lada lanceert nu in z’n thuisland een camper die maar de helft kost.

Lada Granta Lux-Form

Lada bouwt de creatie niet helemaal zelf. Het neemt het in Moskou gevestigde Lux-Form onder de arm. Dat bedrijf bouwt reeds kampeermodules en neemt de ombouw van de Lada Granta voor z’n rekening. Dat is best een ingrijpende klus want dat is oorspronkelijk een compacte vierdeurs die misschien nog best te vergelijken valt met de Dacia Logan.

Compleet ingericht en toch maar 5 meter lang

Het kampeergedeelte is compact maar opvallend compleet. Boven het autogedeelte, waar nu slechts 2 mensen in kunnen zitten, komt een volwaardig dubbel bed. Erachter is zowaar nog plaats voor een woongedeelte dat een fornuis, een kast en een badkamertje met sanitair en douche omvat. Klein, maar niettemin een onklopbaar pakket gezien de goedkoopste versies (geschat) niet meer dan 18.000 euro moeten kosten.

Niet dat de Europese consument daar iets aan heeft. Lada kondigde eerder al aan zich van de Europese markt terug te trekken. Deze variant is bij voorbaat kansloos.

Geef commentaar
comments by Disqus