Nieuwe Audi E-Tron kost maar 2.000 euro

Bekijk 11 foto's
Door: BV 05-08-2019

Automerken zijn er als de dood voor dat je in toekomst geen auto meer nodig zal hebben. En ze proberen in een vinger in het potje met alternatieven te houden. In autodeeldiensten en mobiliteitsapps wordt gretig geïnvesteerd. En dit is er nog zo één: elektrische steps. Meer en meer merken bieden ze aan. Eerder deze zomer lanceerde Seat nog een elektrische step. Nu is het de beurt aan Audi. Of de twee componenten of een platform met elkaar delen, is niet bekend. BMW heeft er ook al eentje. Ford experimenteert er ook mee.

Audi E-Tron Scooter

Nu is de E-Tron Scooter nog in conceptvorm, maar volgend jaar wordt hij gewoon leverbaar. Er wordt gemikt op een vanafprijs van zo’n 2.000 euro. Hij is compact genoeg om in de koffer van een auto te passen en hij kan opgevouwen worden waarna je hem net als een bagagetrolley kan trekken.

Met de accu volledig volgeladen, krijg je een autonomie van 20 kilometer, bij een topsnelheid van alweer zo’n 20km/u.

De accu en elektronica zit ingebouwd in de stuurvork. Die geeft ook de batterijstatus weer. Volgens de Duitsers is de E-Tron Scooter bijzonder intuïtief in gebruik omdat je ook je gewicht kan gebruiken om te sturen. Zoals bij een skateboard.

Met lichten

Een app stelt je zowaar in staat om de rijeigenschappen van het ding aan te passen. En - wellicht zinniger - de koppeling met een mobiele telefoon via een Bluetooth-interface dient ook ter beveiliging. Zo kan niet iedereen ermee aan de haal gaan. Rijden op de openbare weg is legaal want hij is uitgerust met een koplamp, dagrijlicht, achter- en remlichten.

Geef commentaar
comments by Disqus