Autocollectie van Paul Walker onder de hamer

Vergroot foto
Door: BV 04-10-2019

In 2013 kwam Paul Walker, één van de smaakmaker van de legendarische Fast And The Furious-filmfranchise, om het leven tijdens een tragisch ongeluk met een Porsche Carrera GT. De acteur, die ooit z’n carrière begon in het reclamemilieu, was toen veertig.

Echte petrolhead

Vooral z’n acteerprestaties in Fast and the Furious, legden de man geen windeieren. En hij was ook in het echte leven een stevige petrolhead met een eclectische smaak. Hij kocht van alles. Als hij het maar een leuke of knappe auto of motor vond. Zo bouwde hij snel een collectie op.

Een deel van die collectie, 21 voertuigen om precies te zijn, gaan in januari in het mondaine Scottsdale (Arizona) onder de hamer van veilinghuis Barrett-Jackson. Eerder, in 2014, werd ook al eens een deel van de collectie verkocht.

Uiteenlopende modellen

Dat de man een brede smaak had, blijkt uit lijst met loten. Daarop staan bijvoorbeeld drie Chevrolets uit de sixties, maar ook een originele Ford Bronco terreinwagen. Of een Toyota Tacoma - een gigantische pickup. Hij had ook een Ford Mustang Boss 302S racewagen (waar hij nooit echt mee racete), een gepimpte Nissan 370Z die ooit in een Fast-film over het beeld raasde. En hij moet ook een zwak gehad hebben voor de BMW M3. Zo had hij er liefst zeven. Vijf (!!) daarvan waren M3 E36 Lightweights, allemaal uit 1995.

Geef commentaar
comments by Disqus