Twaalfde flitsmarathon pakt 30.604 hardrijders

Vergroot foto
Door: BV 10-10-2019

Afgelopen dinsdag hield de Federale Politie nog maar eens een op voorhand aangekondigde flistmarathon. Daarmee wil de overheid naar eigen zeggen een mentaliteitswijziging teweeg brengen bij autobestuurders die de almaar lagere snelheidsbeperkingen negeren. 133 politiezones namen deel aan de actie die van start ging op dinsdagochtend om zes uur en liep tot woensdagochtend op hetzelfde tijdstip.

Minder overtreders, maar meer echte laagvliegers

In het totaal werden 1,2 miljoen voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 30.604 te snel - 2,55 procent. Bij een eerdere flitsmarathon in april werd nog 2,71 procent van de bestuurders beboet. Ditmaal werden echter veel meer rijbewijzen ingetrokken: 181 tegenover 65 de vorige keer.

Ondanks de aankondigingen in de media, werden meer bestuurders betrapt aan erg hoge snelheden. In Tielt-Winge werd een motorrijder geflitst aan 194km/u in de gietende regen. Wanneer hij z’n rijbewijs terugkrijgt, valt onder de bevoegdheid van de politierechtbank.

Niet slecht voor de staatskas

Hoewel het vanzelfsprekend allemaal om veiligheid gaat, is de opbrengst van de actie ook niet mis: de staat zal minstens 1,7 miljoen euro bijschrijven op z’n bankrekening.

Geef commentaar
comments by Disqus