Porsche patenteert vliegend voertuig

Vergroot foto
Door: BV 13-01-2020

Enkele maanden geleden kodigden Porsche en Boeing al met de nodige tamtam een samenwerking aan voor de ontwikkeling van een ‘vliegende auto’. Rond dezelfde tijd registreerde Porsche ook volgende tekeningen bij het Amerikaanse patentbureau. Ze zijn echter pas begin dit jaar gepubliceerd.

Nog altijd geen vliegende auto

Bij de aankondiging destijds hoorden natuurlijk de nodige tot de verbeelding sprekende computergraphics. Die toonden een vliegend tuig met twee duidelijke uitlaten. De patenttekeningen die Porsche deponeerde, gooien het nochtans duidelijk over een andere boeg. Daarop is een vliegtuig te zien dat gebruik maakt van twee verticaal georiënteerde propellers en twee exemplaren die verstelbaar zijn. Die laatste zullen waarschijnlijk dienen om het tuig eerst van de grond te heffen en vervolgens te kantelen om ze voort te stuwen. De patentaanvraag heeft het ook erg duidelijk over een elektrische aandrijving.

Grote belangstelling voor nieuwe, mobiliteit ‘in de lucht’

Porsche is verre van het enige automerk dat nadenkt over luchttransport. Audi kondigde al eens een programma aan met Airbus, maar dat werd inmiddels weer afgeblazen. Tegenwoordig is Aston Martin met de Franse vliegtuigbouwer in de weer. Hyundai stelde samen met rittenservice Uber op CES in Las Vegas nog een helikopter voor die net als een drone gebruik zou maken van een reeks kleinere propellers en ook helikopterbouwer Bell werkt aan een soortgelijk vliegend tuig.

Geef commentaar
comments by Disqus