Koop de enige Maserati Quattroporte Shooting Brake ter wereld

Bekijk 10 foto's
Door: BV 08-04-2020

Een jaar of tien geleden bouwde Carrozzeria Touring een handvol Bellagio Fastbacks, een shooting brake (ofschoon hij wel vier deuren had) op basis van de vorige Maserati Quattroporte. In 2013 werd één van de exemplaren geveild bij Sotheby’s, maar een Britse liefhebber viste achter het net. Daarop besloot hij maar om zelf een fastback te laten bouwen.

Op basis van huidige Maserati Quattroporte

Als basis werd een huidige generatie van de Quattroporte, nieuwer dan die voor de Bellagio Fastback, gekozen. Onder de kap zit een drieliter dieselmotor. Tot aan de C-stijlen is er weinig afwijking ten aanzien van de Quattroporte, maar in alles wat tussen dat en de achterbumper gebeurde, kropen naar verluidt 1.500 werkuren. En het bleek nog een flinke klus te zijn om de elektrisch bediende achterklep te laten werken met de computers in de Maserati.

Er werd niet gekozen voor een opzichtig of overdreven exotisch design. In plaats daarvan werd geopteerd voor een vormgeving alsof Maserati de break zal gebouwd zou hebben. De motorversie is evenmin exotisch. Onder de kap zit een 271pk sterke drieliter V6 diesel.

Stuur rechts en duur is hij ook

In de tussentijd zette de man bijna 15.000km (8700 mijlen) op de teller van het unieke exemplaar, en nu is hij op zoek naar een koper. Een concrete prijs wordt niet vermeld, maar het zou gaan om ‘meer dan 200.000 euro’.

Geef commentaar
comments by Disqus