Mercedes gooit AMG, G-Klasse en Maybach samen

Vergroot foto
Door: BV 05-07-2021

Mercedes-baas Ola Kallenius schudt nog eens aan de boom. De man wil de nicheproducten van de groep - die nu al een flinke goudmijn zijn - nog rendabeler maken. Dat kan volgens de manager door ze samen in één entiteit onder te brengen. Het elektrische submerk EQ blijft apart.

Hoe meer labeltjes hoe beter

Mercedes werkt tegenwoordig graag met submerken. AMG is er één, Maybach - ooit gelanceerd als echt merk, maar dat liedje duurde. niet lang - een ander. En blijkbaar is de G-Klasse er nu ook één. Die krijgt een eigen hoekje. Dat van de luxueuze off-roaders.

De drie bedrijfstakken zijn allen gericht op verkoop met grote marges. Daardoor passen ze perfect in één en dezelfde businessgroep. Philipp Schiemer, die nu de baas is bij AMG, lijkt de meest voor de hand liggende kandidaat om die te leiden. Die man is nu al verantwoordelijk voor de wildgroei aan AMG- en AMG-‘light’ versies, stijlpakketjes en uitrustingslijnen. Mercedes harkt daar flink wat centen mee binnen. En het is klaar om straks ook geëlektrificeerde of elektrische auto’s te voorzien van de nodige AMG-gizmo’s.

Maybach doet het momenteel met twee modellen. Er is immers een S-Klasse én een GLS waaraan een extra portie bling werd gehangen. Maar ook daar wordt nog naar meer mogelijkheden gezocht. Maybach wil op termijn een concurrent worden voor Rolls-Royce en Bentley. Dat hebben we nog gehoord…

G straks synoniem voor terreinwaardig?

De G-Klasse wordt omwille van z’n tegenwoordig tot exotische hoogtes verheven aankoopprijs ook deel van de business-unit. AMG moeit zich daar al met een nieuwe 4×4², waar weerom aan gewerkt wordt. En er komt een elektrisch model, de EQG - hopelijk zonder dat die de typische Mercedes EQ-vormgeving moet dragen. Maar naar analogie met AMG en Maybach, zou ook G straks meer moeten zijn dan een model. Misschien worden de stoere versies van andere SUVs binnen het Mercedes-aanbod dan ook ‘G’s.

Mercedes, dat het nieuws in september op het Autosalon van München wil aankondigen, beweert ook dat al die verschillende takken hun eigen identiteit zullen bewaren.

Geef commentaar
comments by Disqus