Gentse Volvo-fabriek start productie van C40 Recharge

Bekijk 6 foto's
Door: RVDB 08-10-2021

Een belangrijke dag voor de Volvo-fabriek in Gent. Daar rolde donderdag de allereerste C40 Recharge van de band, het tweede elektrische model voor deze vestiging. Premier Alexander De Croo kreeg de eer.

Premier Alexander De Croo was donderdag (samen met onder meer burgemeester Mathias De Clercq) te gast bij Volvo en nam plaats in de allereerste C40 Recharge om de wagen van de productielijn te rijden. “Elektrische wagens zijn de toekomst”, denkt de Belgische premier. “De productie van dit nieuwe model en de assemblage van de batterijen bij Volvo Car Gent zijn een goede zaak voor het klimaat en dat toont dat België sterk staat op het vlak van technologie. Tegelijk is het goed nieuws voor de werkgelegenheid. Want een nieuw model betekent een pak nieuwe jobs”, verklaarde Alexander De Croo. Volvo Car Gent heeft zowel extra vaste medewerkers als interims aangeworven.

Klaar voor elektrische toekomst

Volvo wil de capaciteit voor elektrische auto’s in Gent aanzienlijk verhogen, tot 135.000 auto's per jaar. Momenteel zijn er twee elektrische modellen van Gentse makelij: de XC40 Recharge en de (technisch nauw verwante) C40 Recharge. Tegen 2022 zal de capaciteit voor elektrische wagens meer dan de helft van de totale productie bedragen. De volgende stap – tegen 2030 – is dat Volvo alleen nog elektrische modellen bouwt en verkoopt.

De C40 Recharge is het tweede elektrische model van het merk. Zo’n tien jaar geleden experimenteerde Volvo ook al met de C30 Electric, die kleinschalig geproduceerd werd.

Geef commentaar
comments by Disqus