Tweede facelift voor Volvo S/V40

Tweede facelift voor Volvo S/V40
Bekijk 2 foto's
Door: BV 29-04-2002
Het merk uit Göteborg neemt de 40-reeks, bestaande uit een sedan (S) en een break (V), onder handen. Beide modellen werden in 1995 op het Autosalon van Frankfurt gelanceerd. Intussen kregen ze reeds een bescheiden facelift (met o.a. lichtblokken met helder glas), maar om de levensduur van het model nog verder te verlengen worden ze nu voor een tweede keer opgefrist. Net als bij de eerste update gaat het vooral om details.

Uiterlijk worden de lichtblokken nog maar eens onder handen genomen, achter het heldere afdekglas huizen voortaan anders gevormde optieken met een donker getinte achtergrond. De andere uiterlijke wijzigingen zijn een sportiever rooster vooraan, een verchroomd plaatje op de onderrand van het kofferdeksel en beschermstrips in karosseriekleur (optie).

Volvo heeft ook de motorsturing nog eens bekeken. Het resultaat is een lager brandstofverbruik. Tot 5%, afhankelijk van de versie. De gordijnairbags zijn vanaf nu een maatje groter en hebben een hogere ontplooiingssnelheid. Binnenin wijzigde men het stuur, het instrumentenbord, dat nu nauwer aansluit bij dat van de grotere Volvo’s, en plaatst men nieuwe zetels. Ook die zijn geïnspireerd op de uitstekende exemplaren van de grotere modellen en moeten voor een aanzienlijke verbetering van het comfort zorgen.

Geef commentaar
comments by Disqus