Autosalon van Brussel 2012 Lancia

Lancia
Bekijk 13 foto's
Door: BV 02-01-2012

Alle merken van de Fiat-groep troepen samen in Paleis 4. Daar moet je dus ook zijn voor Lancia, waar deze editie opvallend veel Amerikaans blik onder een Italiaanse vlag schuilgaat.

Voyager klinkt niet bepaald Italiaans en dat is het ook niet. Maar Chrysler heeft als merk nu eenmaal z'n biezen gepakt op de Europese markt, en dat terwijl de grote monovolume van het merk hier toch een zeker succes kende. Een andere grille en Lancia-logo's brengen de oplossing. Aan boord is nog steeds plaats voor zeven inzittenden die zich kunnen verheugen op een gezonde dosis leefruimte. Ook onder de kap werd op geen kubieke centimeter gekeken. Er is een 3,6l benzine met 283pk leverbaar, maar je mag er van uitgaan dat elke in ons land geleverde Voyager zal uitgerust zijn met de 2,8l dieselmotor met 163pk.

Thema klinkt al meer Italiaans. Maar het is het niet. Dit is de nieuwe Chrysler 300 en ook hier heeft de stijlafdeling van Lancia geen overuren geklopt. Er zijn drie uitrustingsniveaus (Gold, Platinum en Executive) en eveneens drie motoren. Er is een 286pk sterke 3,6l V6 met een achttrapsautomaat en gelukkig ook een 3.0l V6 diesel in twee smaken - met 190 of 239pk - maar helaas met een automaat die slechts vijf versnellingen telt.

In juni volgt de Flavia. Dat is eigenlijk een Chrysler 200 Convertible. En neen, de extra tijd wordt ook hier niet gebruikt om de oorsprong te camoufleren. Voorlopig er zelfs enkel sprake van een 2,4l benzinemotor met 175pk. Ook de Flavia staat in Paleis 4, als Avant-Première.

Geef commentaar
comments by Disqus