Autosalon van Brussel 2013 Audi

Audi
Bekijk 84 foto's
Door: BV 02-01-2013

Audi vind je tijdens deze 91e saloneditie in Paleis 5, waar het bedrijf 13 wagens drapeert op een oppervlakte van 1.064m². Op de modelreeksen met een 8 na, zijn alle populaire producten van de constructeur er vertegenwoordigd, al zal je vruchteloos speuren naar de klassieke berlines van de A4 en A6. Het volledige Q-gamma is uiteraard wel present. Niet alleen binnen de paleizen overigens, maar ook buiten op de offroadpiste.

Eén van twee Belgische primeurs is eveneens in het opgehoogde gamma van het merk met de vier ringen terug te vinden. Het is de SQ5. De eerste SUV van het bedrijf die met een S uitgedost wordt, en ook meteen de eerste waarbij een diesel wordt gebruikt voor de aandrijving. Een drieliter V6 wekt er 313pk en 650Nm op. Goed voor een sprinttijd van 5,1 seconden en een begrenzer om de topsnelheid te beperken tot 250km/u.

Het belangrijkste wat Audi aan te kondigen heeft is echter de nieuwe A3. Die is wat groter dan de generatie die met pensioen werd gestuurd en onderging een bescheiden stijlevolutie. Hij werd tegelijk lichter en vooral in de koffer werd op vlak van volume forse vooruitgang geboekt. Hij maakt gebruik van het MQB-platform van de VW-Group, wat betekent dat hij z'n ingewanden deelt met onder meer de Seat Leon, Skoda Octavia en VW Golf VII. Dat het moederhuis haast maakt met de introductie mag blijken uit het feit dat al die wagens in Brussel hun publieksdebuut beleven.

De A3 Sportback (vijfdeurs) is er nu ook en krijgt in eerste instantie drie motoren. Een 1.6 TDI die maar 3,8l/100km verbruikt en twee varianten van een 1.4 TFSI. Het palet krijgt nog dit jaar versterking van wat extra smaken. Daarbij hoort ook een aardgasmotor.

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari zijn bij "Dream Cars for Wishes" nog 4 andere Audi's te ontdekken. Daar kan je je netvlies extra verwennen met de R8 Coupé en Spyder, de S8 en de RS5 Coupé.

Geef commentaar
comments by Disqus