Autosalon van Brussel 2013 BMW

BMW
Bekijk 96 foto's
Door: BV 09-01-2013

Efficiëntie, dat moet zowat het sleutelwoord van BMW zijn tijdens deze editie van het Autosalon. We tellen immers zowel een Première als een Belgische primeur met de woorden EfficientDynamics Edition op de kofferklep.

Het gaat om respectievelijk de BMW 320d Touring, die nog nooit eerder op een beurs te zien was, en de 116d. Beiden zijn uitgerust met een extra lange lijst brandstofbesparende snufjes. Het gaat onder meer om een intelligente alternator, start/stop, banden met een lage rolweerstand, remenergierecuperatie, een schakelindicator en zelfs actieve aerodynamica, want de radiatorrooster opent zich enkel wanneer dat nodig is. In kilometers per druppel diesel zijn ze bij de top in hun segment.

BMW gunt je ook een blik in de toekomst met de Concept Active Tourer. Een concept car, maar je ziet er niettemin al duidelijk de lijnen van de productieversie in. Die wordt later dit jaar verwacht. Onder de motorkap komt dan onder meer een kleine 1,5l driecilinder benzinemotor. En de aandrijving geschiedt - voor het eerst bij BMW - op de voorwielen. De koets is gemodelleerd als een compacte monovolume. En de afmetingen zijn nagenoeg identiek aan die van de Mercedes B-Klasse.

De Duitsers maken zich eveneens op om de markt te bestormen met een nieuw submerk dat herkenbaar is aan de letter ‘i'. Van de i3, die de spits zal afbijten, kan je in Brussel alvast de technische module gaan bewonderen.

Geef commentaar
comments by Disqus