Autosalon van Brussel 2014 Smart

Smart
Bekijk 23 foto's
Door: BV 28-12-2013

De ingenieurs van smart zijn druk in de weer met nieuwe modellen. We verwachten de nieuwe fortwo, die nu z'n platform zal delen met de volgende Twingo (Renault legt daarvoor de motor achteraan). En er staat ook terug een Forfour op het programma. De eerste generatie daarvan was van 2004 tot en met 2006 in productie en gebaseerd op de Mitsubishi Colt. De productie werd stopgezet door een gebrek uit interesse, maar moederhuis Mercedes heeft een vierzitter van het bedrijf toch weer op de planning gezet. De tijden zijn immers veranderd.

Wat je bij Smart dan vooral kan bekijken in Paleis 7, is de actuele Fortwo. Nog steeds even compact, maar misschien niet meer helemaal bij de tijd.

Fourjoy Concept

De aanwezigheid van een studiemodel maakt alles goed. De Fourjoy die door de Belgische invoerder naar ons land wordt gehaald is immers een pareltje. Wie voldoende fantasie heeft kan in de 3,49m lange, 1,97m brede en 1,49m hoge creatie al de lijnen van de toekomstige vierzitter ontdekken. Of je kan je volledig laten meeslepen door z'n futuristische in chroom gehulde lijnenspel.

Voor de aandrijving zorgt een 74pk sterke elektromotor, gevoed door een 17,6kWh accu. Die technologie is gebaseerd op de huidige Smart Fortwo Electric Drive. En ook die is natuurlijk in Brussel te zien.

Geef commentaar
comments by Disqus