Hyundai Santa Fé herkent vingerafdruk

Bekijk 4 foto's
Door: BV 29-12-2018

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai is van plan om vingerafdrukherkenning in z’n auto’s te installeren. Met het systeem kunnen eigenaren en andere bevoegde personen met hun vingerafdruk de auto openen en starten zonder dat een conventionele sleutel nodig is.

Hyundai Santa Fé 2019

De fabrikant zal het systeem voor het eerst indroduceren op de Hyundai Santa Fé van modeljaar 2019. De nieuwe Santa Fe, zeg maar. Slechts een select aantal markten zal bij aanvang van de innovatie kunnen genieten.

5 keer veiliger dan een slimme sleutel

Slimme sleutels, of sleutels die je gewoon op zak kan houden, zijn helemaal niet zo veilig. Vingerafdrukken zijn volgens Hyundai een stuk veiliger. De Zuid-Koreanen weten dat de kans dat een vingerafdruklezer een verkeerde persoon herkent slechts 1 op 50.000 is. Vijf keer beter dan conventionele sleutels of smart keys. De oplossing kan bovendien voortdurend verbeterd worden, via updates. Die zullen auto’s van de toekomst regelmatig krijgen. Tesla doet het al - dat wordt de standaard.

De vingerafdruk wordt gelezen via capacitieve herkenning die verschillen in elektrische lading detecteert op verschillende punten van de vingertop. Dat moet vervalsing van vingerafdrukken voorkomen. En we hopen ook dat een dode vinger daardoor niet werkt. Anders wordt een diefstal meteen een stuk onaangenamer.

Gebruiksprofielen

Hyundai ziet als één van de belangrijkste voordelen dat het systeem kan weten wie er precies achter het stuur zit. Die wetenschap kan de auto gebruiken om de persoonlijke voorkeuren van de persoon in kwestie te laden. Zetelpositie, instellingen van de buitenspiegels, multimedia, temperatuur… enzovoort.

Geef commentaar
comments by Disqus