Nieuwe Alfa Romeo GTV in 2022

Bekijk 2 foto's
Door: BV 01-04-2019

Bij Alfa Romeo kunnen ze geen geheim bewaren. Dat is in het verleden al meermaals gebleken. En ditmaal is het weer prijs. De plannen over de toekomstige Alfa GTV zijn al op het web gelekt via ClubAlfa.it. Die hebben schijnbaar overal spionnen zitten.

Uitgelekte presentatie

Het Italiaanse merk heeft de plannen voor een eerder reeds aangekondigde Alfa GTV uiteen gezet op een officiële presentatie. Daarop waren alleen insiders, Alfa-dealers en zo meer, uitgenodigd. Maar de eerste plaatjes zijn er toch al van uitgelekt.

Giulia Coupé

De nieuwe GTV wordt zo’n beetje een coupé-variant van de Giulia. En er wordt meteen heel wat beloofd: ruimte voor vier personen en hun bagage, vierwielaandrijving, een perfecte 50:50 gewichtsverdeling en prestaties om U tegen te zeggen. Het Quadrifoglio-topmodel zal de van Ferrari afgeleide 2,9l V6 turbomotor onder de kap krijgen. Ditmaal gepaard aan een elektromotor in een plug-in hybride setup. De combinatie moet de bestuurder 600pk werkreserve geven.

Nog drie nieuwe Alfa’s

De GTV wordt pas in 2021 onthuld en komt een jaar later op de markt. Tenminste, wanneer Alfa zich aan z’n planning houdt. Dat was in het verleden niet het sterkste punt van de Italianen. Die hebben overigens nog wel meer werk. De Stelvio krijgt gezelschap van een compactere SUV (de Tonale) én een grotere SUV. Er komt ook een spirituele opvolger voor de 8C Competizione.

Geef commentaar
comments by Disqus