McLaren MP4-12C Conclusie

McLaren MP4-12C
Bekijk 13 foto's
Door: REDACTIE 05-08-2012

De McLaren MP4-12C is ontwikkeld om de beste sportwagen van het moment te zijn. Maar dat zijn ze natuurlijk allemaal. Of het waar is, hangt helemaal van uw wensen af. Wie houdt van een zuivere rijbeleving en een rauw mechanisch karakter, spendeert z'n euro's misschien best elders. Wie een totaalpakket zoekt dat behalve hallucinante prestaties ook rijcomfort, een goede zichtbaarheid en een heldere ergonomie omvat is hier wel aan het goede adres. Voor minimaal € 203.360 heb je keuze zat (denk maar aan de Audi R8, Porsche 911, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo...) en toch denkt McLaren zich een deel van de niche te kunnen toe-eigenen. Met techniek die zelden eerder in productiewagens te zien was. Een carbon monococque en een geheel gestuurde hydraulische ophanging bijvoorbeeld.

Het vermogen van de MP4 is inmiddels opgekitteld van 600 naar 624pk terwijl de tranmissie een tikkeltje zachter schakelt en de ophanging nog net iets gesofisticeerder reageert. Op de acceleratietijd van 3,1 seconden (met optionele P ZERO-rubbers om de velgen) verandert echter niets. Evenmin aan de top van 330km/u maar vanuit stilstand naar 300km/u knallen kan nu in amper 26,5 seconden. Een volle tel beter dan voorheen en misschien dat het voor autobahn-sessies wel relevant is.

Het interieur blijft identiek - de ruime indruk, degelijk aanvoelende bedieningselementen, eenvoudig stuurtje en intelligente ergonomische opstelling van knoppen en schakelaars is gewoon gebleven. Alleen de bestuurderzetel uitvoeren in een contrasterende kleur moet nu via de custom afdeling van het bedrijf, in plaats van simpelweg de optielijst. Aan de buitenzijde krijgt de McLaren vanaf september conventionele drukknopjes voor het openen van de portieren. Nu openen de schaardeuren zich nog door over de onderzijde van de koetswerkvouw over enkele druksensoren te wrijven, alsof je over de buik van een raspaard wrijft. We voorspellen nu al dat de enkele exemplaren die daarmee uitgerust zijn door de geschiedenis als het meest waardevol worden bestempeld.

Geef commentaar
comments by Disqus