Autosalon van Brussel 2011 Nissan

Nissan
Bekijk 190 foto's
Door: BV 31-12-2010

In Paleis 6 dingt Nissan naar de aandacht van de consument met drie grote nieuwigheden. Dat zijn de Leaf, de Micra en de Juke.

De Juke is de origineel gelijnde stads-SUV van de constructeur. Een auto die in hetzelfde nog jonge segment uitkomt als de Mini Countryman. Het model is 4,15m lang, 1,77m breed en 1,57m hoog geworden. In de koffer past 251l en aan boord kan je probleemloos 4 volwassenen schikken. In het interieur valt vooral de verwijzing naar motorfietsvormgeving op, met een centrale console die eruit ziet als de benzinetank van zo'n tweewieler.

De Auto van het Jaar staat ook bij Nissan op de stand. Dat is de elektrische Leaf. Deze middenklasser laat zich aan het stopcontact opladen en ruilt een laadbeurt van ten minste 8u voor een autonomie van 160km. De topsnelheid is begrensd op 130km/u, wat ervoor moet zorgen dat hij vlot met het verkeer meekan.

Eveneens nieuw is de Micra. Die ultracompacte stadsrakker stelt zich bescheidener op dan z'n voorganger, met een vormgeving die wat minder op karakter werkt. Hij is wel beter uitgerust dan voorheen én leverbaar met fonkelnieuwe zuinige driecilinder benzinemotoren met een inhoud van 1,2 liter. Vooral de geblazen versie gooit grote ogen, 98pk en een CO2-uitstoot van amper 95gr/km.

Geef commentaar
comments by Disqus