Autosalon van Brussel 2013 Toyota

Toyota
Bekijk 88 foto's
Door: BV 03-01-2013

De jongste tijd heeft Toyota de wind tegen op het Oude Continent. Maar de tweede generatie van de Auris (de vorig ging amper 5 jaar mee) moet daarin verandering brengen. Dat model is - zo belooft Toyota - helemaal op de Europese consument geënt. Hij wordt gebouwd in het Britse Burnaston, oogt dynamischer, is lichter, breder, langer en tegelijk lager dan voorheen en is leverbaar met vijf motorversies. Twee diesels (1,4 en 2,0l), twee benzines (1,33 en 1,6) en een hybride. De vijfdeursversie is reeds bij de dealer te zien, maar de break (Touring Sports) is voorlopig alleen op het Salon te zien en het showmodel is technisch gezien nog een prototype.

Afgelopen jaar stelde Toyota op z'n stand als de preserieversie van de GT86 voor en die auto staat nu dus voor het eerst in z'n productieplunje op een Belgische beurs. En hetzelfde geldt voor de opgefriste Verso.

Hoewel Toyota er in Europa almaar minder over communiceert, beschikt het bedrijf met de Land Cruiser, Land Cruiser V8 en Hilux nog steeds over een uitgebreid 4x4-gamma met een uitstekende reputatie voor robuustheid. Natuurlijk zijn ook die modellen te kijk op het Salon.

Afsluiten kunnen we tenslotte nog met een streepje autosport. Toyota parkeert een Hilux van Dakar-team Overdrive én TS030 Hybride racer in Brussel.

Geef commentaar
comments by Disqus