Autosalon van Brussel 2014 Mazda

Mazda
Bekijk 73 foto's
Door: BV 26-12-2013

Recent modellenprogramma

We hebben zo het vermoeden dat Mazda goedgezind het nieuwe jaar aanvangt. De constructeur kan immers bogen op een modern modellenprogramma. De SUV Mazda CX-5, de Mazda 6 en de Mazda 3 zijn allen eigenlijk nog maar net uit de verpakking. Alleen de 2 en MX-5 kan je beschouwen als een product ‘op leeftijd' en we hebben zo het vermoeden dat daar aan 2014 ook wel wat aan wordt gedaan.

Mazda 3

Mazda wil in Brussel vooral z'n 3 in de kijker zetten. Een auto waarvan wij vooral de SkyActiv-technologie willen aanstippen. Benzine- en dieselmotoren die opereren volgens een gelijke compressie-ratio - dat doet geen enkele fabrikant Mazda na. Voor de klant zijn er ook gevolgen aan. Zo zijn beide centrales zuinig en - vooral - milieuvriendelijk zonder een veelvoud aan (dure) katalysatoren. En je krijgt een benzine die wat meer trekkracht ontwikkelt, of een diesel die vlotter de toeren in klimt. Allemaal gehuld in een Kodo-kleedje, wat betekent dat ze er zowel Japans als modern uitzien.

Gelauwerd

De andere recente producten hebben ook nog een zetje gekregen. De Mazda CX-5 is verkozen tot Crossover van het Jaar. En de Mazda 6 break heeft ook al wat pluimen op z'n hoed zitten. Afgelopen jaar werd die verkozen tot Lease Car of the Year en recent kwam daar nog de prijs van VAB Gezinswagen van het Jaar bij.

Geef commentaar
comments by Disqus