Autosalon van Brussel 2011 Toyota

Toyota
Bekijk 273 foto's
Door: BV 13-01-2011

Het spreekt voor zich dat je op de stand van Toyota het volledige gamma kan bepotelen. Met ditmaal, gezien het thema van het salon, extra aandacht voor de Hilux pickup en de Land-Cruiser. Die laatste viert z'n zestigste verjaardag en wordt dan ook in een speciale editie gegoten die beter is uitgerust.

De echte kleppers zijn echter de Auris HSD - de hybride-versie van de gekende middenklasser van het merk. Die combineert een 99pk en 142Nm sterke benzinemotor en een elektromotor met 82pk en 207Nm (gecombineerd vermogen: max 136pk). Het verbruiksgemiddelde bedraagt amper 3,9l/100km (CO2: 89gr).

Gloednieuw is ook de Toyota Verso S. Die mag je eigenlijk bekijken als een monovolume van de Yaris, al draagt het model al de vormtaal van de volgende Yaris, eerder dan die van de huidige generatie. Om binnenin zo veel mogelijk ruimte te creëren werd de voorruit zo ver mogelijk naar voor geplaatst en vond de versnellingspook een plaats in het dashboard. Er zijn twee motoren; een 1.33 benzine met 99pk en een 1.4 diesel die 90pk opwekt.

Geef commentaar
comments by Disqus