Autosalon van Genève 2011 Lancia

Lancia
Bekijk 5 foto's
Door: BV 27-02-2011

Het Italiaanse merk kiest Genève uit voor de lancering van één van de grootste productoffensieven uit z'n geschiedenis. Door de participatie van moederhuis Fiat in het Amerikaanse Chrysler, komen er in één klap drie nieuwe modellen bij. Dat zijn de Thema, Flavia en Grand Voyager. En dan is er nog de fonkelnieuwe Ypsilon - de enige nieuweling met Italiaanse roots.

In tegenstelling tot zijn voorganger komt de nieuwe Lancia Ypsilon er alleen als vijfdeurs. De ontwerpers hebben hem echter zo vormgegeven dat de nieuwe als een driedeurs oogt. Met een lengte van 3,84 meter is de nieuwe iets langer geworden, terwijl de hoogte iets afnam. Het motorenprogramma omvat een 69 pk sterke 1.2 liter viercilinder benzine, de tweecilinder TwinAir met 85 pk en een turbodiesel met 95 pk. Daarnaast is er nog een 1.2 die zowel op benzine als LPG kan rijden. Qua transmissie is er overigens keuze uit manuele en automatische versies.

De Flavia is gebaseerd op de op het Autosalon van Detroit gelanceerde Chrysler 200. Maar hij heeft tijdens z'n conversie naar Lancia alleen een nieuwe naam en bijpassend logo gekregen. Al de rest blijft gewoon bij het oude. De Thema kennen we al de Chrysler 300, die eind vorig jaar nog een generatiewissel onderging. En de Grand Voyager wordt niet eens op een nieuwe naam getrakteerd. Een nieuw logo op de snuit kon er (nog net) wel vanaf.

Geef commentaar
comments by Disqus