Autosalon van Brussel 2013 Renault

Renault
Bekijk 44 foto's
Door: BV 09-01-2013

Brussel is pas het tweede salon waarop Renault een nieuwe stand gebruikt. Die onderscheidt zich vooral van de rest door de aanwezigheid van een heuvel waarop de voornaamste nieuwigheden worden tentoongesteld. Je mag er derhalve de onlangs gelanceerde nieuwe Clio gaan bewonderen. Die staat er overigens niet uitsluitend in de vijfdeursversie waar we reeds mee kennismaakten. Ook de nieuwe break (Grantour) maakt er z'n Belgische entree. De bagagecapaciteit ervan bedraagt 430l, maar veel toegevingen op vlak van design lijken de Fransen daarvoor niet te hebben moeten doen. De motoren van de Clio worden gewoon overgenomen.

Het Renault Sport-label kan je in Brussel ook voor het eerst gaan bewonderen op de kont van de Clio. De RS is uitgerust met een 200pk sterke 1.6l turbo-benzinemotor. Die is een stuk stiller dan voorheen, maar je kan via het infotainmentsysteem kiezen welk geluid er via de binnenluidsprekers wordt ‘gesimuleerd'. Renault hoopt dat het de liefhebbers van het product doet vergeten dat er ditmaal geen sprake is van een grondig aangepast koetswerk. Sportief getinte opsmuk is er natuurlijk wel in overvloed.

Andere nieuwigheid in het personenwagengamma van het merk: de Fluence. De vierdeurs op basis van de Mégane stond eerder al in de catalogus, maar het in Turkije gebouwde nichemodel werd eerder dit jaar onder handen genomen. Dat laatste geldt overigens ook voor de Espace, al moet je erkennen dat het daar echt wel om detailingrepen ging.

En dan zijn er natuurlijk nog de bedrijfswagens van het merk met de Ruit. De Fransen hebben er een uitgebreid gamma dat gaat van een gekrompen Kangoo, over de Trafic, tot de Master. De Kangoo bestaat ook in een elektrische variant. Dat is de populairste in z'n categorie, ook al zijn de exacte aantallen voor de Belgische markt nog steeds erg beperkt.

Geef commentaar
comments by Disqus