Autosalon van Brussel 2013 Ford

Ford
Bekijk 70 foto's
Door: BV 07-01-2013

Ford heeft al decennia een sterk bestelwagenaanbod en dat is de stand van het bedrijf in Paleis 6 aan te zien, vooral omdat er op dat vlak heel wat nieuwigheden te rapen vallen. Zo is er de Transit Custom en de Tourneo Connect. Het bewijs dat utilitaire voertuigen er niet langer zo hoeven uit te zien, terwijl een herschikking van het gamma betekent dat er meer keuze is in laadvolumes, hoogtes, motoren en aankleding dan ooit tevoren. De Ranger pickup hoort ook thuis bij de werkpaarden, maar kan natuurlijk net zo goed mensen met een avontuurlijke ingesteldheid bekoren.

In Paleis 6 stelt Ford natuurlijk net zo goed de vernieuwde Fiesta voor. Het smoelwerk past binnen het vernieuwde gamma van de constructeur. Op de niet langer in België gebouwde Mondeo is het nog wel even wachten, maar begin dit jaar wordt de Kuga in elk geval al bij de dealers verwacht. Die heeft niets meer gemeen met de uittredende generatie, al blijft het succesvolle concept wel behouden. Het model is voor het eerst in Brussel te zien.

Eigenlijk is de opsomming van de nieuwigheden daarmee rond. Maar Ford zet het zoeklicht niettemin ook nog graag op de pittigste Focus, want die is er ook als break, en op de slimme B-MAX. Die heeft z'n feestneus nog op na het winnen van de VAB Gezinswagenverkiezing in de meest toegankelijke categorie.

Geef commentaar
comments by Disqus