Autosalon van Brussel 2014 Chevrolet

Chevrolet
Bekijk 131 foto's
Door: BV 09-12-2013

We kunnen er niet omheen: General Motors trekt het merk Chevrolet terug van de Europese markt. Maar niet voor eind 2015, en dat betekent dat het op het Autosalon van Brussel nog ‘business as usual' is. Op de Volt na, die twee jaar geleden nog stond te pronken met de sticker van de VAB Gezinswagen van het Jaar in de categorie ‘elektrisch', wordt elk model uit het aanbod tentoongesteld.

Cruze

De Cruze vormt de kern van het aanbod, met een gamma dat helemaal naar de maat van de Europese consument is gesneden. Zo bestaat er niet alleen een vierdeurs, maar introduceerde Chevrolet de afgelopen twee jaar ook een vijfdeursversie en een break (die SW heet). De bestseller is de 1.7l VCDi dieselmotor met 110pk. Chevy heeft er zelfs nog een speciale reeks van in de aanbieding, naar aanleiding van de Dreamworks animatiefilm ‘Turbo'.

Trax

Met de Trax heeft Chevrolet ook een model in het boomende mini-SUV-segment. Het gamma werd zelfs nog uitgebreid. De 140pk sterke 1.4l benzine-turbomotor die zich alleen liet combineren met vierwielaandrijving, is voortaan immers ook te krijgen in een goedkopere variant die zich beperkt tot voorwielaandrijving.

Enkele spektakelstukken

Voor de liefhebbers van onvervalste Americana, of op z'n minst voertuigen met een wat hoger prestatiepotentieel, is het nieuws rooskleuriger. Chevrolet blijft enkele iconische modellen ook na 2015 op de Europese markt aanbieden. De Corvette C7 Stingray en de Camaro zijn daar zeker bij. Beide modellen zijn op de stand te bewonderen. De Corvette is voor het eerst op een beurs op Belgische bodem te zien, en de scherp geprijsde Camaro werd voor modeljaar 2014 nog mild opgefrist.

Geef commentaar
comments by Disqus