Autosalon van Brussel 2014 BMW

BMW
Bekijk 384 foto's
Door: BV 17-12-2013

BMW doet stevig z'n best om het aantal primeurs voor het Autosalon van Brussel op te drijven. Zonder wereldprimeurs weliswaar, maar met niet minder dan vier Europese premières ten compensatie. En dat zitten al meteen twee spektakelstukken bij. Wat denk je anders van de nieuwe M3 en M4. Eigenlijk identieke auto's, niet langer aangedreven door een vierliter V8, maar een drieliter zes-in-lijn. Geen nood, twee turbo's brengen het vermogen niettemin op 430pk en beide technisch identieke bolides (alleen het aantal deuren is wezenlijk verschillend) wegen ook minder dan voorheen.

De Duitsers herschikken het gamma waardoor de coupé's voortaan een cijfertje verder tellen dan de modellen waarop ze gebaseerd zijn. De derde auto die z'n Europese debuut beleeft is dan ook de nieuwe 2 Coupé. Het zal niet verrassen dat het motorenpalet nagenoeg identiek is aan dat van de 1-Reeks.

De BMW 4 Cabrio hebben we al gezien op het Autosalon van Tokio of dat van Los Angeles waar het doek er een fractie eerder van afgetrokken werd. De opvolger van de 3-Reeks Cabrio staat nu ook in Brussel. Met het model keren ook de Duitsers nu het stalen klapdak de rug toe. Dat is vooral goed nieuws voor de lijn en het koffervolume in open toestand. 20 tellen zijn voldoende om optimaal te genieten van het goede weer. En laat ons ook de nieuwe X5 niet vergeten.

De invoerder vindt nu al dat de elektrische i3 en de i8 op erg veel belangstelling kan rekenen, maar je kan er donder op zeggen dat je ook naast die innovatieve modellen niet zal kunnen kijken op de stand van BMW. Het bedrijf moet nu overigens rechtstreekse concurrent Mercedes naast zich dulden in Paleis 7 van de Heizel.

Geef commentaar
comments by Disqus